látogató böngészi az oldalt.

Aktualitások:

Oldal 1 ennyiből: 0

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 10.00-18.00

Szombat: 09.00-12.00

Ebédidő: 12.00-13.00

Vasárnap zárva tartunk!

Kontaktlencse vizsgálat díja: 4000 Ft.


Tartalmazza a betanítást és a szükséges próbalencséket is.
Bejelentkezés alapján minden szerdán délután 13.00 órától.

Forgalmazott lencsék (gyártók):

lencséi és tároló folyadékok (OPTIONS MULTI)

lencséi és tároló folyadékok ( SOLO CARE)


lencséi és tároló folyadékok (RENU, BOSTON), OPTI-FREE

 

Minden gyártónak több féle lencsetípusa van, pl. napi és havi kihordású.


A kontaktlencse korrektív, kozmetikai vagy terapeutikus lencse, amelyet a szem szaruhártyájára helyeznek. A korszerű kontaktlencséket a cseh kémikus, Otto Wichterle fejlesztette ki, aki egyúttal az elkészítésükhöz használt legkorábbi zselé feltalálója is.

A kontaktlencsék legtöbbször ugyanazt a célt szolgálják, mint a hagyományos szemüvegek, de kis tömegűek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek – sok lencsét ezért kissé kékítenek, hogy tisztításuk és tárolásuk egyszerűbb legyen. Ezzel szemben bizonyos kozmetikai célú lencséket azért festenek meg, hogy megváltoztassák a szem megjelenését.

Becslések szerint mintegy 125 millió ember használ kontaktlencséket világszerte (2%),[1] köztük 28-30 millióan az Amerikai Egyesült Államokban[1][2] és 13 millióan Japánban.[3] A használt és rendelvényezett lencsék típusa országonként változik.

A kontaktlencse-viselésre több tényező is késztetheti a viselőket.[4] Sokan úgy tekintik, hogy megjelenésük számára előnyös a kontaktlencse a szemüveggel szemben, de az esztétikai okokon kívül a kontaktlencsék nem párásodnak be, valamint az esős időjárás sem érinti őket. Jelentősen nagyobb látóteret biztosítanak, mint a szemüvegek, és alkalmasabbak sporttevékenység közbeni viselésre is,[5] továbbá bizonyos szembetegségek kizárólag velük korrigálhatók.

Forrás: Wikipedia